Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@00:43:04 GMT

آتش‌بازی خطرناک به جای شادی، ترس و مرگ دارد

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۷۰۳۹۶

معاون اجتماعی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: هر سال 150تا 250 هزار نفر در کشور دچار سوختگی می شوند، 30 هزارنفر بستری می شوند و سه هزار نفرشان می میرند، بخش مهمی از این حوادث در چهارشنبه سوری رخ می دهد و صدها هزار نفر در این شب به جای شادی، دچار ترس و اضطراب می شوند.

به گزارش ایرنا، محمد هادی ایازی افزود: حوادث سوختگی اغلب قابل پیشگیری هستند و اگر مردم خودشان رفتارهای پرخطر را کنار بگذارند و سلامت خودشان و سایر شهروندان را به مخاطره نیندازند، بسیاری از این حوادث رخ نمی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بخش مهمی از سوختگی ها در شب های چهارشنبه سوری به علت رفتارهای پر خطر جوانان و نوجوانان رخ می دهد، اگر والدین در این شب ها در کنار فرزندانشان باشند و خانواده ها در کنار یکدیگر برنامه های نشاط آور را برگزار کنند یا در خانه بمانند و دورهمی های خانوادگی داشته باشند، بسیاری از این حوادث که موجب قطع عضو، نابینایی و مرگ می شوند اتفاق نمی افتد.
معاون وزیر بهداشت گفت: هر سال در چهارشنبه آخر سال شاهد این هستیم که ترقه بازی با لوازم غیر استاندارد، آتش بازی با وسایل خطرناک و دست ساز چه صحنه های دلخراشی را به وجود می آورد، برای پیشگیری از این حوادث دستگاه های متعددی مسئولیت دارند اما مهمتر و موثرتر از همه آگاهی رسانی و آموزش مردم از طریق رسانه هاست.
ایازی افزود: رسانه ملی، خبرگزاری ها و مطبوعات باید اطلاعات لازم را برای پیشگیری از این حوادث در اختیار مردم قرار دهند و زمینه برگزاری چهارشنبه سوری شاد و بانشاط را فراهم کنند و راههای برگزاری یک جشن شاد را به دستگاه های مسئول نیز گوشزد کنند تا هر یک مسئولیت خود را برای پیشگیری از این حوادث به درستی انجام دهند.
وی گفت: وزارت بهداشت متولی رسیدگی و درمان آسیب دیدگان حوادث سوختگی در چهارشنبه سوری است و هر سال مجبوریم در بیمارستانها، مراکز درمان سوختگی و اورژانس کشور برای رسیدگی به مصدومان حوادث چهارشنبه سوری آماده باش اعلام کنیم.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت افزود: امیدواریم امسال با افزایش آگاهی مردم شاهد کاهش حوادث چهارشنبه سوری باشیم و هیچ کسی به علت صدمه و سوختگی در شب چهارشنبه آخر سال به بیمارستان ارجاع نشود و من مطمئن هستم که اگر جشن های چهارشنبه سوری به صورت خانوادگی برگزار شود و جوانان و نوجوانان رفتارهای پر خطر نداشته باشند، می توانیم شاهد برگزاری یک چهارشنبه سوری شاد و بی خطر در سراسر کشور باشیم.
وی گفت: مردم و جوانان باید بدانند که انداختن کپسول گاز و مواد منفجره در آتش خسارت های جبران ناپذیر جسمی به وجود می آورد و در عین حال صدای بلند و ترسناک انفجار این مواد، سلامت روان و آرامش مردم را از بین می برد.
ایازی افزود: هر ایرانی و هر جوان و نوجوانی که چنین اقدامات خطرناکی انجام می دهد باید تصور کند که خواهر کوچکتر، برادر کوچکتر، مادر و پدربزرگ و مادر بزرگ خود او ممکن است از این اقدام صدمه ببیند یا بترسد و زن باردار یا بچه داری آسیب ببیند.
معاون وزیر بهداشت گفت: علاوه بر آن لازم است وسایل آتش بازی سالم،استاندارد و ایمن در کشور تولید و در اختیار مردم قرار گیرد. چند سال پیش با همکاری برخی نهادهای فرهنگی و وزارت دفاع اقداماتی برای تولید و عرضه وسایل آتش بازی و ترقه بازی ایمن انجام شد اما در یکی دو سال اخیر این فعالیت ها کمتر شده و منجر به این شده که لوازم خطرناک و غیرایمن در دست جوانان و نوجوانان بیشتر شود.
وی افزود: این وسایل خطرناک نه تنها موجب شادی و نشاط نمی شوند بلکه با صدای مهیب انفجارشان موجب ترس مردم می شوند و همزمان خطر آسیب های جسمی و روانی شدید را در پی دارند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۰۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه با توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های خوبش، به عنوان هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شد.

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، امروز(هشتم اردیبهشت) در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، اظهار کرد: افزایش حوادث کوهستان ناشی از  گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را نیز از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیرهای پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استانها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گاها در برخی از استانها در مسیرهای کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند.  

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگردهایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک  آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به  قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال نیز اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب نیز امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آردا گولر: رئال مادرید گفت که من وارث لوکا مودریچ خواهم بود
  • بازی، شادی، تماشا در تمرین پرسپولیس
  • شادی جنجالی آنتونی در اولدترافورد (عکس)
  • مصدومیت ستاره دورتموند در آستانه دیدار با پی‌اس‌جی
  • یوونتوس 0-0 میلان: روسونری دو دستی به نایب قهرمانی چسبید
  • پیغام هافبک پرسپولیس با شادی گل دردناک
  • انفجار نیمکت مقابل پرسپولیس، قبل از پنالتی!(عکس)
  • یک سپاهانی دیگر به بازی با پرسپولیس نمی رسد
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی